Bereken met deze tool hoeveel registratierechten u voortaan betaalt
vrijdag, 01 juni 2018 00:00

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Wie vastgoed koopt, betaalt daarop belastingen. Die wordt in Vlaanderen voortaan anders berekend. Met deze tool kunt u berekenen hoeveel registratiebelasting en andere kosten u moet betalen op uw droomwoning of uw investeringspand.

Als u vastgoed koopt, moet u in uw budget behalve de aankoopprijs ook nog andere kosten incalculeren. De grootste slokoppen op dat vlak zijn de registratiebelasting en de akte- en notariskosten.

Die registratiebelasting wordt vanaf 1 juni anders berekend voor gronden en panden die in Vlaanderen liggen. Het geldt dus ook voor Brusselaars of Franstalige Belgen die een woning kopen in het Vlaamse Gewest. 

Kort samengevat komt de hervorming er op neer dat acht op de tien mensen die een gezinswoning kopen, vanaf nu 7 procent in plaats van 10 procent registratierechten moeten betalen. Alleen wie een echt bescheiden woning koopt, heeft nog recht op een voordeliger tarief.

Wat u concreet in euro’s aan registratiebelasting en aktekosten zult moeten betalen, kunt u hier uitrekenen met onze tool. Als u ingeeft in welk gewest u vastgoed koopt en wat u concreet koopt, toont de tool u welk budget u achter de hand moet hebben bovenop de aankoopprijs.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.